Over ons

De Dansschool Aguanilé

Sinds de komst van Aguanilé in Nijmegen-Noord heeft het salsadansen een andere dimensie gekregen. Het gaat bij Aguanilé voornamelijk om de beleving! Uiteindelijk heeft het oorspronkelijk bij Caribische ritmes altijd al hierom gedraaid: het samenkomen en de daarbij horende gezelligheid. Bij Aguanilé neemt Juan – de hoofddocent zijn cursisten terug naar juist dié kern van het dansen van diverse Caribische ritmes (Salsa “on III”, Merengue, Bachata en Montuno). Je leert op een laagdrempelige manier de ritmes dansen binnen jóuw eigen grenzen en tempo. Dit maakt de groep geschikt voor iédereen, dus kom gerust langs en ervaar. Wil je je inschrijven? Vul dan hier ons contactformulier in!

Het nummer Aguanilé in Salsa

In de salsamuziek is Aguanilé een nummer op het album Déjà Vu uit de jaren 70 gecomponeerd en uitgebracht door de legendarische duo Hector Lavoe (zanger) & Willie Colón (producent). Het nummer kenmerkt zich vooral door zijn opzwepende karakter dat geworven wordt door relatief hoog tempo, imposante koperblaaspartijen en subliem op elkaar afgestemde percussie. De connectie met de Afro-Cubaanse cultuur is te proeven aan de typerende trommelpartijen/-geroffel, Yoruba teksten en Santeria verwijzingen, die op zijn beurt het nummer weer een mysterieus randje geeft. Luister hier voor deze originele versie. Hierdoor is het nummer een unieke dansbeleving voor iedere Salsero en een ongetwijfeld salsa masterpiece.

In 2007 bracht Marc Anthony het album El Cantante uit, waarbij hij enkele grote hits van Hector Lavoe in een modern jasje steekt, waaronder het nummer Aguanilé. Het album is tevens de soundtrack voor de gelijknamige speelfilm gebaseerd op het rumoerige leven van salsa grootheid Hector Lavoe.