Dansdocenten

Juan – hoofddocent

Juan Salas Sotero is eigenaar van Dansschool Aguanilé en geboren op Curaçao. Zijn connectie en ervaring met Caribische-/Latijns Amerikaanse muziek is vrij eenvoudig: Het heeft altijd een rol in zijn leven gespeeld. Als zoon van een Latijns Amerikaanse vader (Peru) met een enorme passie voor muziek en daarbij horende collectie, is hij opgegroeid in een huis waar iedere dag de radio aan stond. Vanuit die kant van de familie werd hij op ieder familiefeest de dansvloer op getrokken. Hierdoor was tijdens zijn tienerjaren dansen en spelen (piano) van salsa en andere Caribische ritmes zijn voornaamste hobby.  Juan heeft jarenlang in Willemstad salsa danslessen(LA & Cuban)  gevolgd, daarnaast leerde hij ook ritmisch pianospelen in Emmastad. De appel valt ook niet ver van de boom, Juans tante is sinds 1983 een begrip in de Nederlandse salsa scene met haar Salsa Dansschool Amanné. Hierdoor kon Juan met zijn verhuizing naar Nederland al zijn passie meteen in deze dansschool gieten. Terwijl Juan zijn Bachelor afmaakte, heeft hij tijdens zijn  studiejaren met veel plezier mogen assisteren, lesgeven en choreografieën mogen uitwerken terwijl hij met de showgroep meedanste. Met al deze ervaring in zijn rugzak heeft Juan uiteindelijk besloten zijn eigen dansschool Aguanilé op te richten.

allrounder – embodiment of traditional salsa – beleving & chemistry – zeer technisch –

Hoofddocent Juan in actie met docente Kristel

Kristel – Docente

Met een achtergrond in jazz-ballet, en zelfs buikdansen is Kristel in haar dansen echt een gevoelsmens. Zo heeft ze van nature een gevoel voor Caribische ritmes en enorme souplesse in haar dansbewegingen. Toen ze met haar gezin op Curaçao woonde, kon ze haar hart ophalen aan alle bachata, merengue en salsa invloeden die het eiland haar te bieden had. Nu geeft ze les bij Aguanilé. Dansen betekent voor Kristel een pure vorm van ontspanning waar ze al haar passie in kwijt kan. Dit geeft ze dan ook vol enthousiasme door aan haar cursisten!

allrounder – bachata expert – soepel – komt van nature – fearless – impulsief

Danielle – Docente

Geboren in Nijmegen en opgegroeid in een klein dorpje, waar niks meer was dan volksdansen. Daarmee is vanaf 4 jarige leeftijd de passie voor dans begonnen voor Danielle. Met verschillende culturen en dansen samenkomen en genieten van de klanken van muziek. Danielle heeft in de loop van de jaren meerdere dansstijlen uitgeoefend. Na een prachtige reis in Suriname in 2002 heeft ze kennis mogen maken met salsa dansen. Vanaf de eerste pas, was ze om! Eenmaal terug in Nijmegen heeft ze het salsa dansen verder opgepakt in verschillende stijlen. Al snel kwam ze Juan tegen, de DJ, de dansleraar, de choreograaf en de muzikant. Al snel werden ze vaste danspartners en nu geeft Danielle les bij Dansschool Aguanile. Elk uur, elke les geniet ze van de saamhorigheid, ongedwongenheid, passie en gemotiveerde cursisten die bij Aguanile dansen.

allrounder – energiek – dansen met veel chemie – kritisch oog  en eerlijk – 

Docente Danielle met een cursist

Marjolein – Docente

Marjolein is sinds 2014 al onderdeel van het Aguanilé team. Haar grootste passie is vanaf heel jonge leeftijd al dansen: van ballet tot stijldansen. In 2002 heeft ze in Zuid-Amerika het salsa dansen ontdekt. Sindsdien is ze verkocht aan de Caribische muziek, en zo gauw als ze de klanken hoort wil ze het liefst dansen met de zon, zee en het strand erbij. Wat Marjolein het meest trots maakt als docente bij Juan’s dansschool is de groei van de cursisten. Bij dansschool Aguanilé worden cursisten meegenomen op een muzikale ontdekkingsreis, waarbij niet alleen het leren dansen centraal staat, maar ook de muziek en de verschillende ritmes. De passie voel je tijdens iedere les: de danstechniek, het leren volgen en leiden. Het is fantastisch om de ooit als beginners gestarte cursisten, nu vol enthousiasme en vertrouwen super goed te zien dansen op salsafeestjes. Marjolein is dankbaar dat ze Juan en zijn cursisten helpt om iedereen, op zijn of haar eigen niveau, mee te laten genieten van de muziek en de dansstijlen te leren ontdekken en zich eigen te maken. Een les is daarom pas geslaagd als ze iedereen ziet genieten, het is altijd weer een feestje!

zacht – correct – precies – toegewijd – zakelijk

Docente Marjolein met een cursist

Jordy – Assistent

Jordy is een ware ervaringsdeskundige te noemen. Zijn hele leven heeft hij eigenlijk niks gehad met dansen. Hij vond muziek luisteren altijd fantastisch maar erop bewegen vond hij helemaal niks. Tot ruim twee jaar geleden, toen Jordy naar Aguanilé kwam om iets nieuws te proberen. Hij was ervan overtuigd dat hij het nooit zou kunnen leren. Hij hield vast, en zette door. Sindsdien is hij helemaal om en geniet hij van elke dans die hij kan pakken en kan hij niet meer zonder. Dat heeft erin geresulteerd dat Jordy nu assisteert in de les, en hoopt met zijn verhaal mensen net zo enthousiast te krijgen over dansen als dat hij dat zelf is geworden.

hands on assistent – ervaringsdeskundige – kennis delen –